Addis Saljevic (vänster) och Nabbe Malki (höger). Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Utmaningen – efter succén: “Hade känts jätteskönt att spöa honom”

✅ "Gillar semester och Instagram mer än att fightas"

Nabbe Malki blev kvällens stjärna när han i höstas besegrade Taylan Isik i en uppmärksammad A-klassmatch i Örebro, då AK Fighting Championship höll sitt första event på Conventum.

Men egentligen var det hemmafightern Addis Saljevic som skulle ha mött Malki.

Saljevic, tidigare svensk mästare i MMA klass-B, var först bokad att gå huvudmatchen – men fick hoppa av kort inpå galan. Han blev nämligen inlagd på sjukhus för en hjärtinflammation.

Sedan dess har Saljevic dock återhämtat sig och fortsatt fightas. Så sent som under förra helgens Wolf Fight Promotion i Halmstad kammade han hem en imponerande submissionvinst – trots att han kom in i buren med en knäskada som hindrade honom från att använda högerbenet.

“Gillar semester och Instagram mer än att fightas”

Nästa steg blir Fight Club Rush 5 den 31 augusti, där han möter Max Karlsson. Sedan planeras Saljevic även gå match den 28 september. Då är det nämligen dags för en ny hemmagala på Conventum, som den här gången är det ett ännu större debutevent för den nya MMA-organisationen Nerike MMA Series.

Arrangörerna är Saljevics klubb Akademi Nord och han själv vet precis vem han vill möta på kortet. Han hoppas nämligen boka om matchen som Örebropubliken såg fram emot förra året.

– Jag är så himla taggad, det känns fantastiskt att kunna fightas på hemmaplan. Sist blev det lite tragiskt, jag fick hjärtproblem och då var jag ju affischnamnet och lite ansiktet utåt för den här galan i Örebro. Hypen var ju väldigt stor mellan mig och Nabbe Malki – det var många som ville se den matchen. Så det var ju en väldigt tuff period när det blev som det blev. Men i slutändan känner jag att jag bara har blivit starkare och mycket bättre. Nabbe tror jag däremot inte har utvecklats så mycket sedan han körde i Örebro, säger Addis Saljevic i en exklusiv intervju med MMAnytt.

Varför vill du möta just Nabbe Malki?

– Det vore det mest naturliga. Det var mycket snack runt den matchen och många som var taggade. Jag vet ju att Nabbe har som mål att bli proffs och att det är hans stora dröm. Men jag känner liksom att det krävs mer än en match om året då. Jag har ju haft hjärtproblem, kommit tillbaka och går fler matcher än vad Nabbe har gjort. Det känns som att han gillar semester och Instagram mer än att fightas. Han måste steppa upp. Vill han bli proffs så måste han gå fler matcher och verkligen visa folket att han är seriös. Folket här tar inte honom så seriöst just nu, jag vet inte om de gör det i Stockholm – det verkar ju så – men andra runtomkring i Sverige tar inte honom så seriöst. Men han är en duktig fighter, det ska man inte ta ifrån honom.

Nabbe Malki. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

“Hade känts jätteskönt att spöa honom”

Efter Malkis vinst över Isik medverkade han i MMAnytt-podden. Där sa han att en ombokad match mot Saljevic inte skulle bli aktuell i framtiden, eftersom att de istället skulle börja träna med varandra. Det har dock inte blivit av.

– Då har det blivit naturligt att jag känner att då får jag utmana honom, då får vi ta en fight. För mig hade det känts jätteskönt att spöa honom. Det är något jag verkligen vill göra innan jag går över till proffs, säger Saljevic.

Oavsett om Malki väljer att acceptera utmaningen eller ej, så känner sig Saljevic säker på att nya storslagna segrar väntar honom i de kommande matcherna. Och att äntligen få fightas på hemmaplan den 28 september ger honom extra motivation.

– Jag känner mig ostoppbar om jag ska vara ärlig. Det spelar ingen roll vem jag möter – jag vill bara ta det mest hypade namnet och en bra motståndare så att jag verkligen får visa vad jag går för på hemmaplan framför min familj, mina vänner och mina fans, avslutar Saljevic.

Addis Saljevic (mitten) med coacherna Patrik Hjulström (vänster) och Fredrik Stoltz (höger). Foto: Stefan Romare/MMAnytt


LÄS MER: Nya galan ska sätta Örebro på MMA-kartan

LÄS OCKSÅ: Svensk toppfight klar för nya MMA-galan: “Sjukt peppade”


Vad säger ni läsare – vill ni se Addis Saljevic vs. Nabbe Malki på Nerike MMA Series den 28 september? Kommentera!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara