Stjärntalangen får storkontrakt: “Nu kan jag leva på sporten”

✔ Svensken plockas upp av topporganisation - efter succén ✔ Flyger till Bahrain nästa vecka ✔ "Håller inte på med det här för att boosta mitt ego"

David Jacobsson har under året gjort stort genombrott på den svenska MMA-scenen. Nu får den 24-årige Halmstadstalangen möjligheten att ta proffskarriären till nästa nivå.

Efter att ha visat framfötterna på två av de stora MMA-galorna i Stockholm under augusti, har Jacobsson nämligen säkrat ett större kontrakt med internationella BRAVE Combat Federation – som är en av världens snabbast växande organisationer just nu.


LÄS MER: David Jacobsson vinner på nolltid – knockar motståndare på BRAVE!

LÄS OCKSÅ: BRAVE CF 40 i Stockholm – Resultat


Jacobsson skrev precis på för fem matcher och flyger till Bahrain nästa vecka. Där ska han fightas redan den 24 september, på BRAVE CF 42.

Att gå från lokala event till ett kontrakt med en topporganisation innebär en viktig ekonomisk skillnad för Jacobsson, som dock inte vill gå in på några specifika summor.

– Kontraktet innebär att jag nu kan leva enbart på sporten, utan att behöva gå en match varje månad, säger David Jacobsson till MMAnytt och fortsätter:

– Det betyder dock inte att jag inte kommer gå en match i månaden.

David Jacobsson: “Trött på att vara favoriten”

Jacobssons plan för 2020 var ursprungligen att gå tio matcher, för att på så sätt etablera sig som “en av Sveriges mest lovande fighters”.

Coronapandemin satte visserligen käppar i hjulet för det ambitiösa matchschemat. Men med tre raka segrar är målet om att hamna på MMA-kartan redan uppfyllt. Inte minst efter hans senaste spektakulära knockoutvinst.

Jacobssons professionella matchfacit är nu 8-2 och han har redan kontaktats av UFC, innan valet föll på BRAVE.

– Min plan förut var att möta så många dåliga som möjligt och samla på mig erfarenhet, men jag är trött på att vara favoriten i matcherna. Jag vill göra det som har tagit mig så här långt – kasta mig in i elden och köra. Så nu har jag skrivit på för fem matcher med BRAVE som, precis som jag, gasar när andra bromsar. Det kommer bli tufft, men jag håller inte på med MMA för att boosta mitt ego, utan för att leva upp till min potential, förklarar Jacobsson.

Foto: Stev Bonhage (@sbfightphotography)

Coachades av podcasters – byter nu klubb

När han nu klättrar upp i karriärstegen kommer Jacobsson också ändra om i sin träningsrutin. Hittills har han klarat sig utan någon huvudtränare, och istället coachats av träningskamrater från Halmstad Kampsport.

I sin senaste match hade han till och med två podcasters från Käftsmällspodden i sin hörna.

– Det är inte hållbart på den högsta nivån, sa Jacobsson efter vinsten den 24 augusti.

NY VINST FÖR ”FAT BOY SLIM” ???David Jacobsson är nu 8-2 som MMA-proffs och utan tvekan en av Sveriges hetaste stjärnskott! ??? #BraveCF40Kolla in segerintervjun med Ashah Tafari! ⬇️

Publicerat av MMAnytt.se Måndag 24 augusti 2020

Framöver blir det lite seriösare, med andra ord.

– Jag planerar en flytt till ett större gym för att få in bättre träning. Vart vet jag dock inte än, säger han.


SE ÄVEN: MMA-fighterns fysik väcker starka reaktioner: “Raketjuice”


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...