Svenske Jack "The Joker" Hermansson (på bilden) är en av många som vunnit bältet i den europeiska topporganisationen - för att sedan gå över till UFC. Foto: Unique Capture/MMAnytt

KLART: Cage Warriors kommer till Sverige!

Cage Warriors efterlängtade Sverigedebut är nu bokad och klar.

För drygt tre år sedan skulle den europeiska topporganisationen Cage Warriors ha hållit sin första gala i Sverige. Flera matcher hann bokas innan galan plötsligt blev inställd – eftersom det svenska MMA-förbundet inte tillät användandet av unified rules.

Organisationens krav var att hela huvudkortet skulle gå under det internationella regelverket som bland annat tillåter armbågar, men SMMAF:s Pro-kommitté godkände endast en av matcherna vilket ledde till att galan flyttades till Jordanien efter något av en offentlig konflikt mellan Cage Warriors och SMMAF.

LÄS MER: SMMAF upplöser Pro-kommittén med omedelbar verkan

LÄS OCKSÅ: Robert Sundel avgår från SMMAF i protest mot Pro-kommitténs upplösning

Cage Warriors 93 äger rum i Göteborg

Nu står det äntligen klart att Cage Warriors gör ett nytt försök att debutera på svensk mark. Nyligen blev det nämligen officiellt att Cage Warriors 93 går av stapeln i Lisebergshallen i Göteborg den 28 april 2018.

🔥 Scandinavia, get ready. 🔥 Cage Warriors hit Gothenburg, Sweden for CW93 on April 28th 2018.

Publicerat av Cage Warriors den 18 december 2017

 

Cage Warriors är en av Europas absolut främsta MMA-organisationer som producerar flera UFC-fighters på löpande band. Det är exempelvis här som den irländske superstjärnan Conor McGregor vann dubbla bälten innan han gick över till UFC. Den Norge-baserade svensken Jack Hermansson är en annan på den långa listan av fighters som blivit mästare i Cage Warriors för att sedan kliva över till oktagonen.

På sistone har vi sett svenskarna Victor ChengCornelia Holm och Junior Karanta Fatty tävla i Cage Warriors. Vilka som går match i Göteborg i april är ännu oklart, men det är högst troligt att flera svenskar kommer få matcher på galan – där vi även kan förvänta oss att få se en hel del andra europeiska fighters av toppklass.


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den 18 december klockan 13.40.

Vilka svenskar vill du se på Cage Warriors 93? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Cage WarriorsSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...