Avslöjar: “The Mauler” planerar UFC-comeback!

✅ Alexander Gustafsson i diskussion om ny fight!

Den svenske MMA-legendaren Alexander Gustafsson är officiellt sett pensionerad som fighter. Men bara en månad efter förlusten mot Anthony Smith i Globen, började “The Mauler” hinta om en comeback. Och nu verkar det som att Gustafsson “definitivt” kommer att gå en ny UFC-fight.

Åtminstone enligt organisationens vd Dana White.

– Vi har definitivt pratat med honom, och han vill definitivt fightas igen, säger Dana White till MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez, på presskonferensen efter nattens UFC 244 i New York.

Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Alexander Gustafsson sugen på revanschturné

Gustafssons klubbkamrat, topprankade Ilir Latifi, kommer härnäst testa lyckan i tungvikt efter ett par tunga förluster i 93-kilosklassen. När MMAnytt förra månaden intervjuade “The Mauler” ställde vi frågan om ett byte av division skulle kunna vara något även för honom.

– Nej, jag känner att jag har lite “unfinished business” i min viktklass, svarade Alexander Gustafsson då.

32-åringen, som idag rankas som världssexa i lätt tungvikt, lyfte istället idén om en revanschturné. Han sa nämligen att han känner att han behöver “reda ut ett par förluster,” innan han kan tänka på annat.

– Som senast mot Smith, det var också en sådan här match som jag höll på att vinna och schabblade till det liksom. Vi får se om Anthony Johnson kanske kommer tillbaka någon gång, det kan också vara en match som man kan ta tillbaka. Prova på Jon Jones igen kanske… fortsatte han.

Möter Anton Turkalj på AK Fighting Championship 3

Gustafsson är för närvarande inbokad för en återkomst till ringen på AK Fighting Championship 3, som äger rum i Göteborg den elfte december. Där ska han möta den svenske MMA-talangen Anton Turkalj i nogi-grappling.

Något som alltså ser ut att bli ett steg på vägen, för att göra sig redo för en UFC-comeback.

Glöm inte att prenumerera på våra YouTube-kanaler – MMAnytt och MMAnytt TV – för fler exklusiva MMA-videos!


Mer om Alexander Gustafsson på MMAnytt:


Vem vill ni se “The Mauler” ta sig an i en UFC-comeback? Kommentera!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...