UFC-svensken Amir Albazi tänker stjäla showen från Conor McGregor!

✔ Exklusiv intervju: "The Prince" pratar om motivationen och sin kommande toppmatch!

Den 23 januari kommer den irakfödda UFC-svensken Amir “The Prince” Albazi att återigen kliva in i oktagonen.

Den 27-åriga talangen tävlar under UFC 257: Poirier vs McGregor 2 på kvällens underkort. Han gjorde en imponerande UFC-debut på Fight Island den 18 juli i fjol då han på kort varsel tog han sig an kanadensaren Malcolm Gordon och avslutade honom i första ronden.

Albazi avancerade därmed till 13-1 och är nu rankad på femtondeplats i UFCs flugviktsranking. Tanken var att han skulle möta tiorankade Raulian Paiva den 31 oktober men matchen ställdes in efter Paiva skadat sig. Istället kommer Albazis andra UFC-match att gå mot kazaken Zhalgas Zhumagulov.

 – Det gäller att vara redo, säger Albazi från sitt hem i London. Helt ärligt så tränar jag varje dag, flera pass om dagen, med eller utan match. Jag gillar det jag gör. Jag gillar att träna och jag gillar att slåss. För mig så känns det inte som träningscamp eller off season. Jag tränar alltid!

Träningen har utan tvekan gett enastående resultat. Med endast en förlust och ett UFC-kontrakt siktar nu Albazi på toppen av den division som brasilianaren Deiveson Figueiredo nyligen blev krönt mästare av.

 – Jag vill ta bältet och hålla bältet längst – that’s it! Jag har bara börjat. Det är så jag ser det. Jag visste att jag skulle vara i UFC, om jag ska vara helt ärlig. Det är nu det har börjat. Det är nu saker kommer hända!


HETAST JUST NU


“The Prince” Albazi om sin vinnarmentalitet

Pandemin och den höga skaderisken inom MMA har gjort att matcher kan komma att förändras från dag till dag. I ett samtal med MMAnytt berättar “The Prince” Albazi hur hans höga arbetsmoral och besatthet av titeln hjälper honom att behålla fokus.

Dem som känner mig bra, folket runt omkring mig vet, att antingen går jag går 110% eller 120% eller så gör jag det inte alls. Det är så det kommer till allt. Jag har inget annat i huvudet än bältet. Det är det som gäller.

Albazi säger sig ha fått sin kämparglöd från familjen och speciellt från sin mamma.

 – Det ligger i familjen. Min största förebild är min mamma. Det jag sett henne gå igenom och hur hårt hon har jobbat, bara det är motivation för mig. Att hon tog tre barn som ensam mamma hela vägen från Irak, hela vägen till Sverige. Sen från Sverige och hela vägen till London, det är motivation för mig.

 – Att jobba hårt och vakna upp varje morgon och göra det man ska, jag har ingenting emot det. Jag njuter utav det.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by MMAnytt.se (@mmanytt)


Amir Albazi tänker stjäla showen från McGregor

UFC 257 kommer att bli en perfekt plats för UFC-svensken att visa vad han går för. Galan kommer att markera Conor “The Notorious” McGregors retur till buren efter mer än ett år, något som kommer dra massor av uppmärksamhet till sig.

Albazi säger dock att han inte är glad för chansen att dela gala med en av världens största MMA-stjärnor. Det ger honom dock en annan möjlighet: att stjäla showen!

 – Jag vill stjäla showen, jag vill ta allt. Jag är inte glad för att vara med på deras kort, de ska veta vem jag är. Det är så jag kommer att komma in. Jag kommer att komma in för att göra en show, en sån bra show att folk kommer snacka om min match och inte Conor McGregors match!

UFC 257: Poirier vs McGregor 2 går av stapeln på “Fight Island” på Yas Island, Abu Dhabi den 23 januari.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Amir AlbaziExklusivtSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...