Nabbe Malki (vänster) och Addis Saljevic (höger). Foto: AK Fighting Championship / Stefan Romare-MMAnytt

Godtar utmaningen: “Hade inte behövt göra så här …”

✅ Ger svar på tal: "Har jobbat stenhårt och han kommer få se det"

Efter att ha gått ut och utmanat Nabbe Malki verkar Addis Saljevic nu få sin önskan uppfylld.

Saljevic, som tränar på Akademi Nord, riktade hårda ord mot Malki i en exklusiv intervju här på MMAnytt under söndagen. Han sa då bland annat att Malki “gillar semester och Instagram mer än att fightas” och föreslog en drabbning på hemmagalan Nerike MMA Series – som debuterar på Conventum i Örebro den 28 september.

Ordkriget fortsatte därefter på sociala medier, framförallt från Saljevics sida.

View this post on Instagram

👈🏿 @nabbemalki Svar -Pinsamt. Men Nabbe. Det är mer än 3 månader kvar till AK. Ett helt kvartal bort. Och en och en halv månad mellan galorna. Vi hörde båda nåt om hur hemskt det var med primadonnor i sporten i förrgår, i en intervju på mmanytt. Du är ju ändå AKs affischnamn i A-klass med så kallade bältesmatcher för att få dig att se bra ut. Kanske dax att ni högljudda grabbar börjar leva som ni lär i så fall. Eller gäller det bara andra? 🤔 Du VET att du kommer torska. Det kommer i sin tur få dig att se kass ut när du ska gå en så kallad titelfight på AK. Det är därför du tackar nej min vän. Det blir dålig marknadsföring, eller vad ni nu väljer att kalla det 🙄 Eller vad tycker AK Fighting Championship om att deras pojke backar ur som en primadonna? Det är A-klass och hela 7 veckor mellan galorna. Det finns inga undanflykter. 🤣🤣🤣 Förresten, skämta på du om att jag fick hjärtsäcksinflammation. Det är åtminstone sant, du kan få se min journal kompis. Lika sant som att du bara tränar när du har en fight och går match max 1 gång om året. Chilla på du, försök ha munnen stängd så du inte blir tjockare så ses vi i buren nån dag. Om du nu kan slita dig från semestern pajas. Har inte tid men människor som dig du är mytoman och ingen fighter. Nabbe snackar om att han vill möta den bästa på ak i Sthlm om det är så då borde han inte vara rädd att torska denna match eller har jag fel ? 😂😂😂 våga du inte stå för det du la upp igår nabbe eftersom du tog bort det lika fort eller var det någon som förklara för dig vilken idioti du är som svara så där ? 🤦‍♂️😂😂 #dontbescaredNabbe finns inga ursäkter du är rädd annars tar du matchen det fattar alla. Slösa inte min tid med skit snack mer jag är inte på semester som du.

A post shared by Addis Saljevic (@addissaljevic) on

Malki, som representerar Stockholm Kampsport, var först något skeptisk till utmaningen. Detta eftersom han är aktuell för en annan fight på AK Fighting Championship 2 i Stockholm den 16 november. Men trots det väljer han nu att tacka ja ändå.

– Det är ingen som har tackat nej överhuvudtaget. Om man förväntar sig ett svar på en gång … det är inte så det fungerar. Jag är inte ensam i det här alls, jag tar inga beslut själv på egen hand utan det är de som arbetar med mig på fulltid som ska avgöra om det är bra för mig och min karriär att ta en sådan här match. Men jag har överlagt med mina coacher och vi har nu kommit fram till att vi tackar ja till matchen, säger Nabbe Malki till MMAnytt.

“Hade kunnat höra av sig till mig på ett vanligt sätt”

Malki är märkbart irriterad över Saljevics utspel. Men han har ingen lust att själv hålla på med något skitsnack.

– Nu får matchen tala för sig själv. Det här är ingen big deal, jag förstår ju att Addis försöker göra allt för att få till matchen men det är ingen överhuvudtaget som har tackat nej. Han hade kunnat höra av sig till mig på ett vanligt sätt, jag har ju haft kontakt med honom och pratat väldigt mycket efter senaste galan i Örebro. I mina ögon var han en schysst kille liksom, så han hade inte behövt göra så här. Han hade nog fått som han velat om han hade hört av sig till mig eller mina coacher som vanligt bara.

Han fortsätter:

– Jag vill möta honom och visa att han har fel i väldigt mycket som han tror om mig. Jag har jobbat väldigt, väldigt hårt på det som jag har varit mindre bra på. Så det är ingen som har legat på latsidan på något sätt, jag har bara jobbat och jobbat och jobbat. Samtidigt som jag har haft hand om flera andra saker samtidigt, så som familj – jag gifter mig om ett par månader.

Nabbe Malki: “Matchen ska få förklara mycket”

Malki har på väldigt kort tid blivit en av Sveriges mer uppmärksammade A-klassfighters. Men nu har det gått ett tag sedan vi sist fick se honom i buren. Han har nämligen inte fightats sedan AKFC:s första event i Örebro i höstas – där han besegrade Taylan Isik via delat domslut.

Som Malki gång på gång betonar innebär tävlingsuppehållet dock inte att han på något sätt har latat sig sedan dess.

Hur ofta tränar du?

– Jag snittar väl två-tre pass om dagen. Jag jobbar inte bara med mitt MMA-game numera utan jag fysar väldigt mycket med min fystränare Nicklas Gull, en asskön kille som jag har kommit väldigt nära på kort tid. Han är så grym på det han gör och han har hjälpt mig otroligt mycket, så jag har satsat mycket och tagit med den fysiologiska delen mer i beräkningarna nu. Jag och Nicklas lärde känna varandra när han kom till Stockholm Kampsport – han håller fyspass på vårt gym, men han har börjat träna mig en hel del utanför klubben också. Alltså wow, vilken kille – han har hjälpt mig så mycket. Sedan har vi som vanligt Majid Ahadpour och Babel Cacan som gör ett otroligt jobb med mig.

Hur känner du att du har utvecklats det senaste året?

– Den där frågan får du egentligen fråga mina coacher om, som arbetar med mig på heltid. Jag menar, Majid (MMA – och brottningstränare på Stockholm Kampsport, reds. anm.), han har ju familj och barn – men han brinner för sporten och han brinner för att lära oss det många inte kan. Så jag tycker du ska fråga honom, men jag tycker självklart att jag har utvecklats på väldigt många plan. Jag vill hellre visa det i buren än att sitta här och säga det till dig nu. Jag tycker att matchen ska få förklara mycket istället.

“Har ingenting jag behöver bevisa för någon”

Att Addis går ut och kallar dig det ena och det andra på det här sättet – gör det dig mer taggad att ta den här matchen?

– Jag blir taggad på att smasha honom, det är det jag blir taggad på. Om man går ut och pratar på det sättet som Addis gör … du vet, mina matcher som jag har gjort får tala för sig själv. Jag har ingenting jag behöver bevisa för någon. Jag har inte varit i sporten i mer än två år och jag tycker det är anmärkningsvärt vad jag har hunnit göra på den korta tiden. Jag vill inte mig själv cred, men jag älskar det jag gör och jag går matcher. Det är ingen som kan säga till mig att jag ligger på latsidan bara för att jag inte går en match på ett halvår eller så. Jag har ju liksom heltidsjobb, en familj och mycket annat utanför sporten som betyder väldigt mycket för mig. Så det har varit väldigt mycket för mig helt enkelt. Men som sagt, det finns ingen som kan såga någonting. Jag har definitivt inte legat på latsidan, jag har inte haft semester av något slag utan jag har jobbat stenhårt och han kommer få se det.

Så det är Nabbe Malki 2.0 nu?

– Det är Nabbe Malki 10.2, skulle jag vilja säga.

I en story på Instagram gick Malki ut och indirekt ifrågasatte huruvida Saljevic verkligen drabbades av en hjärtsäcksinflammation förra året, när de två först skulle ha mötts. Han har dock ingen lust att utveckla sina tankar om detta.

– Jag vet inte ens om jag vill säga något, om jag ska vara helt ärlig. Jag vill bara möta den här killen. Jag vill bara smasha honom, helt enkelt. Om du frågar mig så kändes hela situationen jättekonstig, men det är skitsamma – jag säger varken bu eller bä. Nu har han utmanat mig, jag har tackat ja och så kommer vi mötas om två månader. Det är liksom inte mer med det, sedan får matchen tala för sig själv. Snacka kan man göra men vi kan fightas om det istället, så får vi se vad utgången blir.

Jämför galorna: “Som att AIK ska möta Milan FC”

Nu har Malki två matcher framför sig. Men även om han ser fram emot att låta Saljevic stå till svars för sina ord i buren på Nerike MMA Series, så är det AK Fighting Championship 2 som han längtar mest till.

– Det är ändå sju veckor emellan, så det var något vi tog med i beräkningarna när vi pratade ihop oss. Hade det varit två, tre veckor så hade jag ju absolut inte offrat den matchen som jag har inplanerad på AK Fighting Championship. För ska jag vara helt ärlig så är det en mer betydande match för mig. Jag tycker de på AK gör ett helt otroligt jobb och det är en helt annan typ av arrangemang än Nerike MMA Series. Det är typ som att AIK ska möta Milan FC, det är två helt olika saker om du frågar mig. Men nu är det så att den här galan är sju veckor ifrån AK – det passade oss så utgången blev att vi tackade ja till matchen. Så det ska bli skitkul.

Tar du Addis på största allvar, eller ser du det mer som en uppvärmningsmatch?

– Alla matcher räknas ju och man lär sig mycket av att fightas, så det här är bra för mig. Man ska aldrig underskatta någon, det är tunna handskar så jag underskattar absolut inte Addis. Men samtidigt tänker jag inte ens på honom, utan jag tänker bara på vad jag är bra på och vad jag kan göra för att krossa honom.

Nerike MMA Series går av stapeln på Conventum i Örebro den 28 September, där ett offentliggörande av Nabbe Malki vs. Addis Saljevic nu är att vänta inom kort. Därefter äger AK Fighting Championship 2 rum i Solnahallen i Stockholm den 16 november.

Vem Nabbe Malki kommer att möta på den sistnämnda galan är ännu inte officiellt.


LÄS MER: Svensk toppfight klar för nya MMA-galan: “Sjukt peppade”

LÄS OCKSÅ: AKFC vill boka svensk stormatch i Stockholm: “Skriv på kontraktet!”

VIDEO: Se MMAnytt-podden med Nabbe Malki här!


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...