FCR 8: Fernando Flores avslöjar ovanliga träningen – inför toppmatchen!

✔ "Jag tänker inte ge upp" ✔ Se intervjun här!

Den publikkära norrlänningen Fernando “El Toro” Flores har haft många toppar och dalar genom karriären men hans  största utmaning och möjlighet väntar i en huvudmatch mot brassen Felipe Lima på Fight Club Rush 8 (FCR) den 6 mars.

De svenska fansen kan se fram emot en banbrytande, historisk gala när FCR 8 går av stapeln, då det blir den första skandinaviska kampsportsgalan att sändas på streamingjätten UFC Fight Pass.

Flores återvänder till FCR efter ett år av tävlande utanför organisationen. Sist han var där mötte han hemmafavoriten Tobias Harila i huvudmatchen på FCR 6, där den svenska Bad Boy-titeln stod på spel. Det var en intensiv match där Flores lämnade allt i buren, men han blev avslutad för första gången i sin karriär när Harila knockade honom med ett fåtal sekunder kvar i den första ronden.


RELATERAT:


“Om jag ger upp nu, vad bevisar det för mig?”

Det var Flores andra raka förlust och många fighters hade kunnat krossas av en sådan motgång – men inte “El Toro”.

– Jag tänkte “varför ska han få bryta ner mig”, säger Flores till MMAnytt. Såklart är det en fin knock, han vann…och jag tänkte om jag ger upp nu, vad bevisar det för mig? Jag ville visa för folk som ser på MMA att jag tänker inte ge upp. Det är den här sporten, det är därför jag älskar den, den är så rå, men ändå så underbar. Vi är atleter som gör upp, och det blir väldigt naket i buren då.

Sedan nederlaget i Västerås har vinden vänt och Flores har återigen hamnat i segerkolumnen. Först tog han sig an den underskattade brassen Michel Diega-Scheck och vann på submission i den första ronden.

Därefter var Flores bokad för ett möte med Simon Sköld på Superior Challenge 21, men mötte istället Robert Nyström på kort notis efter att Sköld tvingats dra sig ur matchen på grund av covid-19.

Matchen var relativt ensidig, där Flores skakade Nyström med slag ett flertal gånger och var nära ett avslut. Istället vann Flores ett solklart enhälligt domslut och var redo för nästa utmaning. Han fick sedan möjlighet att möta Lima i huvudmatchen på FCR 8, och tackade genast ja.

Norrlänningen återvände till Västerås för mediala obligationer, men valde även att stanna och träna med sin forne motståndare Harila i ett vågat men onekligen smart drag.

– Tobbe har rappa händer, och varför inte träna med honom? Och Tobias är ju…du såg matchen mot Adam [Westlund], på Brave också, Tobias är en supertalang som jag sagt förut, han har fina händer och han är en krigare.

Det finns flera anledningar till att Flores blivit en publikfavorit. Givetvis är hans underhållande fightingstil en stor faktor, men hans varma personlighet gör mycket också. Flores gör saker på sitt sätt, vare sig det är fighting eller salsadans.

– Jag har ett gym hemma och där är det mycket musik och då är det inte alla som ser vad jag gör. Då är det mycket dans med skuggboxning, där får jag mer flow, och försöker hitta bättre saker för jag vet själv vad mina svagheter är inom boxning. Får jag till dansen i mig så kan jag släppa ut det i buren också.


MISSA INTE


Kommer vara i sitt livs bästa form

Lima är en spännande talang som spås en ljus framtid. Med hela nio raka segrar och en bländade prestation på Brave CF 39, där han fullkomligt körde över Farbod Irannejad, har Lima onekligen mycket medvind.

Flores är väl medveten om Limas spexiga attacker samt okonventionella slag och sparkar, men svensken är samtidigt van vid att ta sig an unga, hungriga fighters som försöker bygga sig ett namn på “El Toros” bekostnad.

Allstars Training Centers Michel Ersoy och den finske supertalangen Juuso Halme hade båda två fina vinstsviter – innan Flores besegrade dem. Lima utgör ett stort hot, men det är inget nytt för Flores.

– [Lima] gör mycket flashiga grejer och kommer från olika vinklar, det är svårt att träna på. Det är en styrka han har som han använt mycket i sina matcher, senast på Brave gjorde han det mycket. Han accepterar inte en nertagning, han jobbar starkt bort med sin höft.

Inför FCR 8 kan Flores utlova pressen och aggressionen som gett honom smeknamnet “El Toro” (tjuren), men han förväntar sig även vara i sitt livs form.

– Förbered er på en underhållande match… Jag är i form året runt och inför den här matchen kommer jag toppa formen ännu mer. Det är många jobbiga pass nu, så förbered er för MMA-show!

Vem vinner huvudmatchen på FCR 8:
Fernando Flores eller Felipe Lima?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...